COCORA

COCORA är en speciellt utvecklad mörk choklad med ett extra högt innehåll av kakaoflavanoler. Ett dagligt intag på 10 g COCORA ger minst 200 mg kakaoflavanoler, vilket är den mängd som är godkänd av EU/ Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) för hälsopåståenden:
”Kakaoflavanoler hjälper till att behålla blodkärlens elasticitet, vilket bidrar till normal blodcirkulation.” Just nu utvärderas om vi kan använda hälsopåståenden för blodtryck och reducering av rynkor och fina linjer.

COCORA genomgår en skonsam process med låg temperatur som säkrar högt innehåll av flavanoler och andra näringsämnen. Vi använder endast de bästa kakaobönerna som är tillgängliga!

Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, fettreducerat kakaopulver, vattenfritt mjölkfett, emulgeringsmedel, sojalecitin, naturlig vanilj.
Näringsinnehåll Per 100 gram: Energi 2235kj/534 kcal Fett 36,3 g Av vilka: mättat fett 22,9 g Kolhydrater 38,6 g Av vilka: sockerarter 32,3 g Protein 8,2 g
Allergener: Mjölk och soja. Kan innehålla spår av nötter.
Kakaoinnehåll minimum 65%. Flavanolinnehåll minimum 2% som motsvarar 200 mg flavanoler per 10 g XORAC.
Förvaring: Torrt och svalt. Chokladens smältpunkt är 25 C.
Bäst före: 12 månader från produktionsdatum. Se botten. Vikt: 125 g

Rekommenderat dagligt intag: 3 kapslar Rekommenderat dagligt intag bör inte överskridas. Det rekommenderas att ta kapslarna i samband med måltid. Kosttillskott kan inte ersätta en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för barn. Gravida kvinnor och barn under 11 år bör endast använda VITA efter konsultation med läkare.